spørgsmål og svar

den 28. nov 2014

Hvad koster det at leve dernede:
Pris for at leve dernede: det kan gøre meget billigt, hvis man vil. Der er små supermarkeder og en slagter og der er gode køkkener i begge huse. Desuden er det billigt at gå ud og spise. (ca 10 euro for mad og vin) Du kan finde noget der er dyrere, men også noget der billigere. Hvis man holder sig til Tapas + et glas vin kan du få det for 35 - 40 kroner.
Da jeg var dernede sidst lavede vi en "husholdningspung" i hvert hus, så vi købte ind i fællesskab og vi brugte ca. 40 euro (ca. 300 kr ) hver for ugen.
Og man bruger ikke penge på garn - der er en "rodebutik", som har lidt garn i et hjørne, men jeg tror ikke nogen har købt noget.

Ang. Tilgængelighed

Men også noget om "tilgængelighed", da bentøjet har begrænset rækkevidde. Så jeg klarer ikke rigtigt noget med at skulle "rende" meget i forhold til transport, bosted og den slags. Byvandringer og lign. kan blive et problem,


svar:
Vedrørende tilgængelighed: Monda er en gammel maurisk landsby med smalle  - og stejle – gader. Til gengæld er afstandene ikke store. Husene et typiske små i grundplan, men med flere etager, så der er trapper. Du vil have mulighed for at bo i huset, hvor vi holder workshop, men der vil være 5 – 10 minutters gang til restauranter  og indkøbsmuligheder. Jeg har set mange gå med stok eller rollator  i byen så man kan komme rundt, bare man giver sig god tid.
Der er en god og smuk gåtur  (ca. en halv time) til appelsinlunden, som er en oplevelse at besøge, men jeg kan arrangere transport for dem der har brug for det.  
ang. fælles rejse:
NØJJJJ Ruth :-) Hvor lyder DET spændende og fristende.
Arrangeres der noget fælles rejse dertil ??

svar:
Jeg tør ikke begive mig ud i arrangere flyrejser - jeg har spurgt lidt hos et rejsebureau jeg har brugt nogle gange, men det bliver alt for dyrt og overhovedet ikke fleksibelt.
Min tanke er at man selv køber en billet (hos et lavprisselskab eller hvad man nu vil flyve med) og så kan jeg hjælpe med transport fra lufthavnen til Mondo. Der er en lille times kørsel. Jeg kender én dernede der vil hente for 50 euro, og hvis man nu er nogle stykker med samme fly er det jo ikke så slemt.
Billund er vel din lokallufthavn og jeg har lige set på en mulighed:
afrejse den 25 okt og retur den 1. november koster 1582 kr med ryanair
Hvis man kikker lidt rundt kan man sikkert finde bedre (eller billiger) billetter og fleksibiliteten vil så være at jeg finder ud at få puslespillet med værelser til at gå op. Også hvis man ikke lige kan finde et fly om lørdagen. 

Norge
Utrolig spennende, Ruth! 
Og absolutt noe jeg kunne tenke meg å bli med på. 
Men det er kanskje ment for dere i Danmark?

 svar:
Nej, det er selvfølgelig ikke kun for danskere - så længe jeg ikke skal undervise på spansk eller tysk eller sådan noget går det nok.
 Da jeg undersøgte flybilletter, så jeg at en del af ruterne gik over Oslo - og, ja så tænkte jeg at der måske kunne være nogen fra Norge som ville være interesserede.
Hvor kunne det være hyggeligt hvis strikkere fra Norge vil være med.

4 kommentarer:

 1. Jeg synes, det lyder som en rigtig god ide, og pris og forhold er bestemt i orden. Men min rejsekalender er fyldt for dette efterår, så hvis det bliver en succes (og selvfølgelig gøre det det), kunne det måske gentages i februar måned. Da vil jeg være klar.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kunne godt tænke mig februar - måske hen i marts (nætterne kan være kolde) så vi er måske allerede 2?
   God fornøjelse med dine efterårs rejser.

   Slet
 2. Hej Ruth, det lyder bare spændende, hvordan er temperaturen på dette tidspunkt.
  Hilsen
  Sus

  SvarSlet
 3. God dansk sommer: 23 grader i gennensnit om dagen, 15 om natten, men mulighed for regnbyger. http://www.urlaubplanen.org/europa/spanien/klima/klima-Monda/ Jeg har før fundet en bedre side, men vejret er nu det samme på den her.
  Hilsen Ruth

  SvarSlet